Ferrero conquista il benessere delle ovaiole

A picture shows the Ferrero plant in Alba on May 17, 2014 during the celebrations marking the 50th anniversary of Nutella, the chocolate hazelnut spread made by Ferrero in Alba, northern Italy. The first pot of the addictive mix was made in Alba in northwest Italy in April 1964. The anniversary celebrations begin in Alba and events are also being planned in 50 countries, including Canada, Germany, Russia and the United Arab Emirates, ending with a concert in New York on Monday. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)

Raggiunto l’obiettivo di utilizzare solo uova di galline allevate a terra entro il 2014. Il riconoscimento per la scelta di salvaguardare il benessere animale è giunto in occasione dell’Expo

  • Ferrero ha scelto di utilizzare, in tutti gli stabilimenti produttivi in Europa, solo uova provenienti da galline non allevate in gabbia.
  • La buona pratica rientra nel programma Ferrero Farming Values (FFV,) sotto l’ombrello F-ACTS (Ferrero –Agricultural Commitment to Sustainability) che riguarda ogni catena di approvvigionamento strategica della società.
  • Per questo motivo, il colosso nazionale dolciario di rilievo internazionale, ha ricevuto il Premio Good Egg attribuito da Compassion in World Farming (Ciwf), l’organizzazione internazionale non governativa che si occupa del benessere degli animali negli allevamenti.

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